Johan Buurmeijer

Sport is voor mij onlosmakelijk verbonden met een mooi en gezond leven.

Als kleine jongen ben ik bij een schaakvereniging begonnen, al snel ging ik schaken combineren met voetbal. Dit is zo gebleven tot mijn 12e jaar daarna ben ik op de racefiets geklommen.

In mijn eerste jaren zeker niet erg succesvol, hier heb ik wel geleerd om niet op te geven! een karaktereigenschap die mij later heel goed van pas is gekomen. Na mijn nieuwelingen periode (16jaar) werd ik beter. Ik leerde om te trainen en bleef het plezier in de sport behouden. in mijn eerste jaar als amateur (nu elite) kon ik mij prima staande houden tussen de gevestigde namen. Steevast kon ik met een enveloppe met inhoud huiswaarts keren.

Trainingsbegeleiding ? ik wist wel hoe het moest. > niet dus…..  had ik me daar maar meer in verdiept dan……had ik meer dan die 2 wedstrijden gewonnen? of was ik bij een gesponsord team gekomen?  Ik zal er nu nooit meer achter komen. Wat ik wel weet is hoe het is om kansen te missen. Juist daarom weet ik de meerwaarde van trainingsbegeleiding.

In 2007 heb ik bij de KNWU trainersopleiding 3 gevolgd, een jaar lang mij verder verdiepen in het trainersvak o.a trainingsleer, jaarplannen schrijven, en stukken over voeding en mentale vaardigheden. Na een examen in Papendal mocht ik me wielerentrainer 3 noemen. Mijn kennis kon ik delen met de renners van De Peddelaars http://peddelaars.nl/ Al snel wilde ik ook wielrentrainer 4 cursus gaan volgen, dit liet om meerdere redenen even op zich wachten. In 2013 deed de kans zich voor en heb ik die met beide handen aangepakt. Ik begeleidde een team van renners die de absolute top willen halen.  Een zware tijd waarin plannen een must was. Door een geperforeerde darm en buikvliesontsteking moest ik mijn PVB uitstellen, mijn vreugde was des te groter toen ik in 2016 mijn wielrentrainer 4 diploma in ontvangst mocht nemen.

In 2014 werd ik in het district noord als STDC aangesteld. (Sport Technische District Coördinator) ik houd me tot op de dag van vandaag bezig met de breedtesport.

Sinds 1 januari 2017 ben ook actief als trainer voor het RTC – Noord van de KNWU. Een regionaal talenten team welke als doel heeft om zich met de allerbeste sporters te kunnen meten op internationaal niveau. Naast de trainingen op de wielerbaan begeleid ik deze sporters om hun doelen te realiseren.

Doorzettingsvermogen, wilskracht, intrinsieke motivatie zijn voor mij belangrijke kernwoorden

Mijn overtuigingen

Voor iedereen een paar mooie levenskreten die ik graag met je wil delen.

  • Als je echt ergens voor gaat ben je sterk genoeg om het te bereiken!
  • Als je niet weet waar je naar toe wilt gaan, hoe kun je dan de weg daarnaar toe uitstippelen?
  • Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus.
  • Je bent nooit te oud om van je fouten te leren, het geeft je juist meer kennis.

Mijn profiel

Opleiding

Wielrentrainer 3 2007
Wielrentrainer 4 2015-2016

Wielrentrainer opleidingen

Cursus gevolgd bij de KNWU naast mijn werkzaamheden als vertegenwoordiger

Vorige werkgevers

Houthandel vd Hoogenhoff

Vertegenwoordiger in Duitsland, verkoop eiken aan meubel- en trappenindustrie.